Kikiriki torta


                                               potrebno:
                                              1 kg kikirikija neslanog
                                              12 jaja
                                              850 gr šećera
                                              6 kašika brašna
                                              oko 3 dl mleka
                                              250 gr margarina
                                              100 gr šećera u prahu
                                              200 gr šlaga


Umutiti 4 belanca, 150 gr šećera, 150 gr mlevenog pečenog kikirikija i 2 kašike brašna. Pleh obložiti papirom za pečenje sipati masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Ispeći ovako još 2 kore. 
Na pari skuvati 12 žumanaca, 200 gr šećera i 1 malu šoljicu mleka. Kuvan fil ostaviti da se ohladi, zatim pomešati sa umućenim margarinom i šećerom u prahu. U sjedinjen fil dodati 300 gr krupno mlevenog pečenog (ili drobljenog) kikirikija.
Grilijaš: Otopiti kao za karamel 200 gr šećera pa dodati 250 gr seckanog kikirikija, razviti na dasci i kada se ohladi izmrviti.
Filovanje: Kora - fil - posuti grilijaš, pa kora - fil - grilijaš, opet kora i fil. Ukrasiti umućenim šlagom sa hladnim mlekom.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo