уторак, 05. април 2011.

Čorba od koprive



                                                   potrebno:
                                                  300 gr koprive
                                                  2 šargarepe
                                                  pola glavice crnog luka
                                                  1 dl ulja
                                                  1 jaje
                                                  2 kašike kukuruznog brašna
                                                  so, biber, vegeta

Koprivu očistiti, oprati i obariti. U šerpu staviti ulje, dodati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu i sve zajedno dinstati desetak minuta. Dodati barenu koprivu. Razmutiti jaje sa kukuruznim brašnom i u razmućeno sipati 1 kutlaču čorbice, izmešati i sasuti u šerpu. Naliti sa 1 l tople vode, začiniti po ukusu i kuvati petnaestak minuta, zatim propasirati ili izmiksati. Služiti po želji sa kiselom pavlakom.

6 коментара:

  1. Vrlo lepo izgleda, tako nesto bi trebao ja da jedem...

    ОдговориИзбриши
  2. Super čorbica draga ! Ja sam juče spremala sa blitvom i zaista su sve te "zelene" čorbice - fantastične i zdrave!!! :-)))

    ОдговориИзбриши
  3. Ova čorbica mi je baš zapala za oko, obožavam koprivu i ovo moram probati!

    ОдговориИзбриши
  4. Vidi se da je stiglo proleće, zeleniši na sve strane, a čorbica od koprive je fantastična, a tek koliko je zdrava...

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je da vam se dopada moja čorbica :))))

    ОдговориИзбриши