Starinski komisbrot



                                             potrebno:
                                             5 jaja
                                             6 kašika šećera
                                             8 kašika brašna
                                             1 kašika ulja
                                             100 gr seckanih oraha
                                             50 gr brusnica ili suvog groždja
                                             rendana kora limuna
                                             1/4 praška za pecivo

Umutite penasto belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca. Zatim postepeno dodajite sve ostale sastojke mešajući varjačom. Izručite masu u podmazan kuglof ili duguljasti pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Zabodite čačkalicu i ukoliko je suva, kada je izvadite, onda je kolač pečen. Ostavite da se ohladi i secite na kriške.

Коментари

  1. Predivan stari kuglof! kakav god da je obožavam ih!!

    ОдговориИзбриши
  2. Da, i meni je komisbrot poznat u ovom tvom izdanju. Možeš da zamisliš moje iznenađenje kad sam došla u Nemačku i otkrila da je pravi komisbrot nešto sasvim drugo - najobičniji polubeli hleb koji se u Pruskoj davao vojnicima jer je mogao dugo da stoji a da se ne pokvari.

    ОдговориИзбриши
  3. Joj, sto ti je ovo dobro, ma kakvi dobro, odlicnooo! Bravoooo

    ОдговориИзбриши
  4. oo,svida mi se i idu cijela jaja,super,moram da isprintam jer ovih kolaca mi uvijek treba...jako su pogodni kod putovanja,a toga kod mene ima stalno !!!

    ОдговориИзбриши
  5. Kolač je super. Svidja mi se što se mogu praviti kombinacije dodataka.. čokolada, kandirano voće, bademi, rum... pre ovog komentara napravio sam 2 kolača i odmah su se pojeli.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Čar na dar

Rafaelo