уторак, 01. март 2011.

Princes krofne





                                             potrebno za testo:
                                            100 gr masti ili ulja
                                            1 dl vode
                                            1 dl mleka
                                            150 gr brašna
                                            na vrh noža sode bikarbone
                                            5 jaja
                                             fil:
                                            1/2 l mleka
                                            200 gr šećera
                                            5 žumanaca
                                            120 g brašna

Mast, vodu i mleko sipajte u šerpu i stavite da provri, čim provri dodajte brašno i dobro izmešajte varjačom. Skinuti sa šporeta i u mlako dodavati jedno po jedno jaje neprestano miksajući. Stavite sodu bikarbonu, promešajte i ostavite da se prohladi. Napunite špric i istiskajte krofne u pleh obložen papirom za pečenje, (možete ih vaditi i kašičicom). Zagrejte rernu na 250 stepeni, stavite pleh i pecite 5 minuta, zatim smanjite na 220 stepeni i pecite još 15 minuta.
3 dl mleka i šećer  stavite da provri. Žumanca i brašno razmutite sa 2 dl hladnog mleka i dodajite u vrijuće mleko i šećer,(ako vam je ostalo grudvica obavezno procedite). Mešajte neprestano dok fil ne pogusti. Rasecite princes krofne i punite ih ohlađenim filom.


12 коментара:

  1. Pravila sam ih pre par dana i sve smo ih smazali. Prvi put da su mi uspele, ali sam stavila prašak za pecivo u testo i margarin. Divne su, i spadaju u najlepše dezerte!

    ОдговориИзбриши
  2. Super izgledaju, a nikada nisam probala sa sodom bikarbonom. Sviđa mi se i što se peku u rerni!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Divne krofnice! Nikada nisam probala da pravim testo sa mlekom ali cu naznaciti kod svog recepta, koji je jako slican, pa sledeci put isprobavam!

    ОдговориИзбриши
  4. Jedna od prvih poslastica koje sam pravila kao 'pocetnik'. Naravno bile su one iz kutije. Jos uvijek jedan od najdrazih deserta!

    ОдговориИзбриши
  5. Savršeno izgledaju. Okrugle i pune fila...

    ОдговориИзбриши
  6. Baš ih dugo nisam radila, možda se natjeram:)

    ОдговориИзбриши
  7. Ja obozavam princes krofne i muz mi kaze ako mu napravim kako treba opet ce da me ozeni..pa st ada kazem svaki put budu uzasne!:)) Tvoje su ispale fantasticno..moram da probam i ovaj tvoj recept jer sam do sad probala jedno 10 i ni jedan mi nije uspeo!:) Svaka cast..!!!

    ОдговориИзбриши