уторак, 22. фебруар 2011.

Šnicle u sosu od šampinjona



                                      potrebno:
                                     4 svinjske šnicle
                                     ulje, so, vegeta i biber
                                     200 gr šampinjona
                                     1 veća glavica crnog luka
                                     50 gr slanine
                                     1 kisela pavlaka
                                     1 dl belog vina

Šnicle izlupati čekićem za meso, posoliti, pobiberiti i otaviti da odstoje kratko. Pržiti ih u zagrejanom ulju. U ulje gde su pržene šnicle staviti sitno seckan crni luk i pržiti ga dok nedobije zlatnu boju. Dodati sitno seckanu slaninu, kratko dinstati i onda šampinjone sečene na listiće.  Sipati belo vino i ostaviti da se dinsta  5 minuta. Umešati kiselu pavlaku i začiniti po ukusu. Šnicle vratiti u sos, poklopiti i još malo krčka. Prijatno!

5 коментара: