Prebranac
potrebno:
500 gr belog pasulja
6 glavica crnog luka
4 lista lovora
2-3 kašike brašna
1 kašičicu aleve paprike
ulje, so, biber, vegeta
Dan pre nego što planirate da kuvate pasulj, preperite ga u nekoliko voda i ostavite ga potopljenog u vodi preko noći. Ujutru ga opet isperite stavite u šerpu, posolite dodajte lovorov list, nalijte vodom i kuvajte. Kada je pasulj kuvan sipajte ulje u tiganj i u njemu propržite sitno iseckan crni luk, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte 2-3 kašike brašna, kašičicu aleve paprike i dobro promešajte. U vatrostalnu posudu stavite red luka red pasulja, pospite vegetom i biberom i ponovite još jednom (ja sam nakraju sve izmešala). Vatrostalnu posudu stavite u zagrejanu rernu da se prebranac zapeče 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Uh, ovo je nešto što bi mogla uskoro spremit za ručak :)
ОдговориИзбришиVolim...Bilo zacinjen paprikom (u zagrijanom ulju) ili bijelim lukom!
ОдговориИзбришиdivan je blog!:)
ОдговориИзбришиOdlicno! Volim :)
ОдговориИзбришиHvala ;)
ОдговориИзбриши