среда, 23. фебруар 2011.

Prebranac



                                      potrebno:
                                     500 gr belog pasulja
                                     6 glavica crnog luka
                                     4 lista lovora
                                     2-3 kašike brašna
                                     1 kašičicu aleve paprike
                                     ulje, so, biber, vegeta

Dan pre nego što planirate da kuvate pasulj, preperite ga u nekoliko voda i ostavite ga potopljenog u vodi preko noći. Ujutru ga opet isperite stavite u šerpu, posolite dodajte lovorov list, nalijte vodom i kuvajte. Kada je pasulj kuvan sipajte ulje u tiganj i u njemu propržite sitno iseckan crni luk, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte 2-3 kašike brašna, kašičicu aleve paprike i dobro promešajte. U vatrostalnu posudu stavite red luka red pasulja, pospite vegetom i biberom i ponovite još jednom (ja sam nakraju sve izmešala). Vatrostalnu posudu stavite u zagrejanu rernu da se prebranac zapeče 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

5 коментара: