понедељак, 21. фебруар 2011.

Pancerote





                                     potrebno:
                                    1 kg brašna
                                    1 kocka kvasca
                                    2,5 dl mleka
                                    1/2 l jogurta
                                    2 kašičice sili
                                    za nadev:
                                    300 gr sira (možete staviti i pavlaku)
                                    300 gr šunke ili parizera
                                    kečap, origano
                                    ulje za prženje


Kvasac stavite u toplo mleko i ostavite da odstoji. U vanglicu sipajte brasno, so, jogurt i mleko sa kvascem. Sve zamesite i ostavite da naraste. Sitno iseckajte sunkaricu ili parizer a sir izrendajte. Testo tanko rasklagijajte, isecite na pravougaonike. Na svako parce stavite sunkarice, sira, kecapa i malo origana, prklopite i krajeve pritisnite viljuskom. Pancerote pržite u vrelom ulju dok ne porumene i vadite ih na salvetu da upije višak ulja.

11 коментара:

  1. Dopada mi se ovaj jogurt u testu, a inače mogla bi živeti na ovom predivnom pecivo...ručak...doručak..večera

    ОдговориИзбриши
  2. Divne su! Ne pamtim kad sam ih zadnji put pripremala, a ovi moji ako vide tvoje fotke ima da me jos nocas uguraju u kuhinju :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Drago mi je davam se svidjaju, moji ih obožavaju :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Tako rumene samo da ih maznem, bas lepo izgledaju...

    ОдговориИзбриши
  5. Divne su! Ja bih se rasturila, pošteno:)))

    ОдговориИзбриши